Skip to main content
Algemeen

Volledig geautomatiseerd materiaaltransport-systeem

By 31 juli 2018augustus 2nd, 2018No Comments

Volautomatisch de juiste samenstelling

Het samenstellen van het granulaat voor een verpakking is bijna exacte wetenschap. In Werk 2 staat daarom nu een volledig geautomatiseerd materiaaltransportsysteem.

Het is een imposant systeem, dat met zijn glimmende buizen doet denken aan een hypermodern kerkorgel. Het nieuwe materiaaltransportsysteem scheelt de kwaliteitsdienst en de productieleiding van Moens Mouldings veel werk. Bij elke artikelcode wordt eenmalig de materiaalspecificatie ingevoerd. Vervolgens wordt de juiste samenstelling granulaat volautomatisch door een ingenieus buizenstelsel naar de spuitgietmachine getransporteerd. De energiezuinige vacuümpompen worden alleen geactiveerd als er materiaal wordt gevraagd.

 “Er hoeft maar één korreltje granulaat van een eerdere productiecyclus achter te blijven in het systeem en de verpakking kan minder stevig zijn dan verwacht.”

Gegarandeerde kwaliteit: lichtgewicht én sterk
Per ringcyclus worden de leidingen helemaal leeggezogen, waardoor geen contaminatie met ander materiaal kan optreden. Elke verpakking heeft daardoor exact dezelfde, op de tekentafel bepaalde eigenschappen. De kwaliteit is gegarandeerd.