Skip to main content
Algemeen

Werk 2 in bedrijf genomen

By 31 juli 2018No Comments

Zo’n kans laat je niet lopen.”

Toen er in 2015 pal tegenover Moens Mouldings in Beverwijk een groot bedrijfspand vrijkwam, wist Wim Moens direct wat hij moest doen. “Dit was een unieke kans voor ons om uit te breiden zonder te verhuizen én om op die 10.000 m² de duurzaamste fabriek van Europa te realiseren.”

Sinds 2011 verdubbelde Moens Mouldings qua productie en omzet. De extra ruimte was dan ook meer dan welkom. Maar wat Wim vooral aansprak, was de mogelijkheid om deze nieuwe fabriek in te richten met state-of-the-art installaties en daarmee duurzaam te kunnen produceren. Met slimme technologie kun je écht stappen maken. Werk 2 is daar een prachtig voor­beeld van geworden.

“We weten hoe belangrijk duurzaamheid is, ook voor onze klanten. We hebben dan ook goed nagedacht over alle aspecten van de infrastructuur van deze fabriek.”

State-of-the-art koelinstallatie
Warmteterugwinning, een ingenieus materiaaltransportsysteem en volledig gasloos: overal is aan gedacht. Wim is vooral trots op de koelinstallatie voor de spuitgietmachines. Deze maakt gebruik van vrijkoeling, een vernuftig hoogstandje. “Koelinstallaties zijn de grootste energieverbruikers in een fabriek,” vertelt Wim.
“Deze installatie gebruikt proceswater in een gesloten systeem. En via de vrijkoeling op het dak kunnen we het proceswater terugkoelen met behulp van de buitenlucht.”