Skip to main content

Onze aandacht
maakt het verschil

Lichter, sterker, doelmatiger en duurzamer

Het zijn permanente drijfveren van onze opdrachtgevers, en dus ook van ons. Wij zoeken altijd naar verbeteringen in verpakkingen en disposables. Elk verpakkingsvraagstuk is maatwerk voor onze R&D-afdeling. Het resultaat is een innovatief, effectief en succesvol product.

IML tech support
innovation lab

Omdat wij al jaren IML-verpakkingen maken, vaak met speciale wensen van de klant, weten wij heel goed waar we over praten. In talloze keukens hebben we meegekeken en die schat aan kennis gebruiken we voor onze klanten. Wat in de ene sector succesvol is, kan ook voor uw sector goed zijn.

Robots en
matrijzen

De robotsystemen voor labels en verpakkingen ontwikkelen wij zelf. Alle matrijzen zijn gestandaardiseerd en modulair opgebouwd voor een efficiënt productieproces. Door de modernste technieken en materiaalsoorten is de levensduur van onze matrijzen lang, vaak meer dan tien jaar.

Technisch
design

Onze R&D-afdeling ontwikkelt uitsluitend in 3D. In samenspraak met de klant leggen we alle specificaties vast, zodat elke verpakking perfect verwerkbaar is. Met simulatiesoftware stellen we vooraf alle parameters in. Altijd maken we een prototype. Zo ontdekken we valkuilen en bepalen we de beste productiewijze: voor een korte doorlooptijd en maximale efficiency.

Productie

In onze hypermoderne productiefaciliteit draaien meer dan 65 spuitgietmachines, met een sluitkracht die varieert van 800 kN tot 6.000 kN. Ideaal om uiteenlopende dunne en sterke verpakkingen te maken.

Kwaliteits
management

Moens Mouldings is BRC Global Packaging: Grade – A gecertificeerd. Dit sluit naadloos aan op behoeften van klanten en op eisen van Europese wetgeving. In het productmonitoringsysteem leggen we per product elk detail vast: van inkoop tot verzending, van grondstof tot eindproduct.

Logistiek

Doordat wij voor onze klanten voorraad houden, kunnen wij strakke levertijden garanderen. Wij werken met min/max-bestelstrategie om de maximale waarde van de bestelhoeveelheid te bepalen. Dankzij de FIFO-methode weten wij van elke locatie precies waar de voorraad per product staat.

Moens Mouldings
efficiency driven packaging