Minder plastic, meer impact

Omdat het altijd nóg beter kan

Lichter, platter, kleiner, slimmer. We innoveren doorlopend. Want we hebben een continue drive om een stapje extra te zetten. Zo maken we met minder plastic, meer impact.

Maximale impact

Slimme simulatiesoftware, optimale verbeteringen

Grootte, gewicht, vorm, draagkracht, gebruiksgemak, stapelbaarheid en het uiterlijk. Bij Moens Mouldings kijken we naar alle aspecten. Kan een verpakking lichter of kleiner, moet de vorm anders, welke type polypropyleen is het meest geschikt en hoeveel topload kan de verpakking aan? Met onze unieke simulatiesoftware kunnen we heel het proces visualiseren en zien we precies wat het effect is van elke aanpassing. Uiterst nauwkeurig. Zo ontwerpen we de beste verpakking voor u, oftewel een verpakking die precies op het product is toegesneden. Met maximale impact.

3D Metrologie

Bij Moens Mouldings zetten wij ons in voor nauwkeurigheid en kwaliteit. Ons geavanceerde optische 3D metrologie-apparaat brengt dit commitment naar een hoger niveau. Ontworpen voor industriële toepassingen, biedt dit apparaat uitzonderlijke meetnauwkeurigheid tot op 0,001 mm. Hiermee kunnen wij complexe producten en matrijsonderdelen met vertrouwen en precisie meten.

Elk meetrapport dat door ons apparaat wordt gegenereerd, is uitvoerig gedocumenteerd en voldoet aan de strengste industriële normen. Of het nu gaat om kwaliteitscontrole, reverse engineering, of productontwikkeling, ons 3D metrologie-apparaat zorgt voor betrouwbare en herhaalbare resultaten.

Zet de stap naar ongeëvenaarde precisie met Moens Mouldings en garandeer de kwaliteit en nauwkeurigheid die uw projecten verdienen.

Cyclustijd 1,28 seconde

Injection Compression Moulding

Door onze drive voorop te lopen is in 2014 al een ontwikkeling in gang gezet naar het nog dunner en nog sneller produceren van deksels en verpakkingen. Wanddiktes tot 0,25 mm worden met deze techniek toepasbaar. De eerste proefmatrijs voor een deksel had zonder robot een cyclus tijd van 1,28 sec! Injection Compression Moulding blijkt een gamechanger. Deze techniek zette ons aan tot meerdere andere innovaties waaronder een nieuw robot concept.

Robotics

Sinds de oprichting in 1995, van onze afdeling R&D, ontwerpen, bouwen en assembleren wij onze robots helemaal zelf. Eerst nog met servo drive en PLC besturing maar later ook met Pc.
De innovatie met ICM (Injection Compression Moulding) zorgde voor een geheel robot concept

Hoe kunnen wij u helpen?

Laten we uw verpakkingsvraagstuk eens bespreken.

Neem contact met ons op