Skip to main content

Carezzo wint Accenture Innovation Award
onze verpakking speelde een belangrijke rol

Onze klant Carezzo heeft de Accenture Innovation Award 2015 gewonnen, een onderscheiding voor innovatieve, duurzame Nederlandse producten, diensten en concepten. Ze kregen de prijs in de categorie Fair Food. Met haar eiwitverrijkte voeding brengt Carezzo volgens de jury een “revolutie teweeg in de voedselketen”. Oprichters Fred Bergmans en Wim van Cuijk namen de Blauwe Tulp met trots in ontvangst. En ook wij zijn trots. Want de verpakking van Moens Mouldings speelt een mooie rol in deze bekroonde innovatie.

Speciale producten
vragen om speciale verpakking

Carezzo vroeg Moens Mouldings om de verpakking voor een aantal van haar producten te ontwerpen. De grootste uitdaging betrof de conserveringstechniek. Behoud van voedingsstoffen en smaak is bij deze verrijkte voedingsmiddelen immers cruciaal. Eiwitten zijn moeilijk te verwerken en Carezzo heeft voor elke receptuur een aangepaste blend van processen en eiwitten. Het betekende alleen dat we een verpakking moesten maken die dit proces aan zou kunnen.

Versgeperste
jus d’orange

Bij Moens Mouldings vinden we niets fijner dan als er een beroep wordt gedaan op onze know how. Zeker als het om innovatie gaat. Dus ontwikkelden we een verpakking die al deze showstoppers kon omzeilen. Wim van Cuijk van Carezzo herinnert het zich nog goed: “Om fruitzuivel en fruitsappen met een hoge dosering eiwit langer houdbaar te maken gebruiken wij een combinatie van processen. We blenden onze ingrediënten en we blenden eigenlijk ook onze processen. Iedereen verklaarde ons voor gek toen we een verpakking wilden ontwikkelen die dat aankon. Maar samen met Moens zijn we daar toch mooi in geslaagd.”

Nooit uitontwikkeld
Het traject heeft zo’n twee jaar geduurd. Er werden diverse vormen van de verpakking geprobeerd, en vele monsters gemaakt. En nog steeds wordt er doorontwikkeld. Wim van Cuijk: “Het gaat om kleine aanpassingen, echt finetuning. Zo zijn we inmiddels bij de 12e soort folie. En we maken nog steeds progressie. Diezelfde aandacht voor het proces, dat zoeken wij in onze partners. Moens Mouldings is vanaf het begin betrokken en samen zijn we volop in de doorontwikkeling, ook voor andere productgroepen.”

Functioneel én mooi

Verpakking gaat ook om beleving. De verpakking van Moens Mouldings is niet alleen bestand tegen hoge druk, ze is ook dunwandig en licht. Wim van Cuijk legt uit dat het design voorzien is van het ‘skirt all’-principe: de opvallende hoedjesdeksel geven de cupjes in de eerste plaats een gezellige uitstraling, maar ze zijn ook gemakkelijk te openen voor ouderen die een minder fijne motoriek hebben, of minder kracht in hun handen.

Gamechangers

De eiwitverrijkte basisvoeding van Carezzo is een groot succes. Artsen en diëtisten in ziekenhuizen en verpleeghuizen schrijven het steeds vaker voor aan patiënten en sinds kort kunnen de producten ook online besteld worden door particulieren. Naast de zorgmarkt ontwikkelt Carezzo haar concept nu door richting andere doelgroepen die extra eiwit kunnen gebruiken, denk aan sporters en kinderen die slecht eten.

Fred Bergmans en Wim van Cuijk worden regelmatig uitgenodigd door de media en op congressen en symposia om te vertellen over hun visie op de toekomst van voeding. Wij hopen dat hun verhaal u net zo inspireert als het ons doet.

 

En bent u zelf op zoek naar een innovatieve oplossing?
Dan denken wij daarin graag met u mee!