• en
  • nl
+31 (0) 251 262 560 info@moensmouldings.com

Innovatie

We weten dat het kan
De R&D-afdeling van Moens Mouldings speelt een belangrijke rol om de klantvraag te vertalen naar een verpakking die aansluit bij de vraag. Door onze kennis en ervaring komen we met oplossingen die beter, efficiënter, mooier, goedkoper en duurzamer zijn.

Modulaire opbouw
De matrijzen voor het spuitgieten van IML-verpakkingen bouwen wij modulair op. Door deze modulaire opbouw wordt de ‘time to market’ korter als er iets veranderd moet worden aan de vorm of het etiket van een verpakking. Het is ook kostenbesparend omdat een verandering snel kan worden doorgevoerd. De matrijzen, robots en besturingssystemen bouwen wij overigens allemaal zelf. Voordelen waar de klant optimaal van profiteert.

15% sneller
Een ronde vorm voorzien van in mould label vergt normaliter langere productietijd dan andere vormen. Dat vertaalt zich in de kostprijs. Wij beschikken over een innovatieve techniek, onder meer door een vernuftige besturing, waarmee de productiecyclus met 15% wordt verkort.

Sneller warm
Voor een aantal opdrachtgevers produceert Moens Mouldings maaltijdverpakkingen voor in de magnetron. Door vormgeving, wanddikte en gebruikte materiaal te verbeteren, kan de bereidingstijd van de maaltijden in de magnetron met een minuut per maaltijd worden teruggebracht. Reken maar uit wat dat aan energieverbruik scheelt bij miljoenen maaltijden.

Verbeteren
Moens Mouldings zoekt altijd naar verbeteringen in verpakkingen en disposables. Lichter, sterker, doelmatiger, duurzamer: het zijn permanente drijfveren van onze opdrachtgevers, en dus ook van ons. Elk verpakkingsvraagstuk is maatwerk voor onze R&D-afdeling. Het resultaat is een innovatief, effectief en succesvol product.

Reageren?

13 + 1 =